Montura cu momitor culisabil

Montura cu momitor culisabil pentru crap si carasMontura cu momitor este cea mai populara montura folosita la pescuitul crapului ci carasului.  Nada de pe momitor va contine mamaliga,seminte, spartura de cereale, porumb, canepa, pelete, pentru a da de munca crapului si de-al tine ocupat pe vad.Pescuitul la crap cu momitor este mai activ decat pescuitul cu alt tip deoarece momitorul trenuie sa se incarce  la un interval scurt, de 30-60 minute fata de alte monturi care pot sta in apa peste 24 de ore.. Din aceasta cauza montura se foloseste in special la pescuitul pestilor de dimensiuni mai mici , crapul mare evitand astfel  locuri zgomotoase cu lansari si recuperari repetate.
 Componentele unei monturi cu momitor: un segment de tub de protectie antitangle sau leadcore; un naditor 40-80g in functie de puterea lansetei; un vartej; forfac scurt 8-12cm; carlig nr. 10-6.
Pentru legarea monturii cu momitor se trece linia principala prin interiorul tubului de proectie, apoi prin naditor, dupa care se leaga de un vartej. Se leaga forfacul de vartej dupa care se va impinge fortat in partea din fata a naditorului si astfel se va realiza o montura semifixa. Daca se doreste folosirea unei monturi culisante, foarte simplu se adauga o margea de cauciuc intre vartej si momitor. 
Forfacul folosit la astfel de monturi are intre 8-12cm lungime, se folosesc fire suple, subtiri 15lb si carlige cu tija scurta sau medie, numarul 10-6.
Ca momeala se pot folosi cubulete de mamaliga,seminte, cereale, pelete, viermi, boilies-uri de dimensiuni mici.
Fir intins...