PESCUIT SPORTIV LA NOVAC SI FITOFAG

 PESCUIT SPORTIV LA NOVAC SI FITOFAG
Novacul si fitofagul sunt pesti care au o nutritie bazata pe plancton-vegetale. Acest lucru face ca pescuitul novacului si fitofagului este mai dificil decat a altor specii. Planctonul este format din plante mici ( alge verzi, albastre ), din animalute mici care plutesc in apropiere de suprafata apei.
In procesul de hranire al novacului si fitofagului acestia filtrarea mari cantitati de apa in fiecare zi, in urma careia se colecteaza planctonul despre care am discutat mai devreme. Datorita faptului ca hrana acestor pesti este formata din particule mici ce nu pot fi agatate intr-un carlig, pescuitul fitofagului si novacului nu este un lucru tocmai usor. 
Principiul este sa folosim momeala cu rol de sustinere a carligului, acesta fiind aspirat de catre pesti cand acestia filtreaza norul de nada din jurul lor. Printre momeli folosite la pescuitul novacului si fitofagului amintim, bucatele de paine, cereale expandate, bilute de poliestiren divers colorate, cu diferite arome si atractanti.  Pentru nadele de suprafata se poate folosi foarte bine si nada pentru oblete, care formeaza un nor, la contactul cu apa. Un rol aparte in pescuitul novacului si fitofagului il au tabletele de tehnoplancton. Acestea au forma unor cilindrii mici, care la contact cu apa genereaza un nor de particule foarte fin. Aceste tablete se pot folosi atat la pescuitul cu pluta cat si la pescuitul la fund. In carlige putem pune cereale expandate, bile de polistiren cu diferite culori si arome, acestea plutind in jurul tabletelor de tehnoplancton. Cand pestele va veni sa aspire apa cu norul de nada din jurul tabletelor de tehnoplancton, va aspira si carligele din jurul acestora. 
  Pescarinfo.info va doreste Fir intins..